about us

KMO Portefeuille

DV.S216331

Strategisch advies: algemeen domein

DV.A216325

advies: algemeen domein

DV.O216326

opleiding: algemeen domein

DV.S208824

Strategisch advies: Groei (individuele dienstverlener Kristof Schiepers)

DV.S216329

Strategisch advies: Designmanagement (individuele dienstverlener Stijn Martens)


Hands is sinds augustus 2015 erkende dienstverlener voor de KMO-portefeuille, een bedrijfssubsidie van de Vlaamse overheid. Elke Vlaamse KMO’er kan via een eenvoudige digitale procedure subsidies bekomen voor opleiding, (strategisch) advies en designmanagement om Hands als communicatiepartner in de meest brede zin van het woord voor communicatie, reclame en marketing aan te stellen.

Opleiding met erkenningsnummer DV.O216326
Onze klanten vragen steeds vaker naar maatopleidingen om zich te versterken in de eigen communicatieve skills.

  • Spreken in het openbaar: voor sommigen een fluitje van een cent, voor anderen een ware nachtmerrie. Hands heeft genoeg talent in huis om van u een onbevreesde performer te maken.
  • Social Media: niet weg te slaan in de communicatiemix van vandaag. “Facebook is toch gratis”, horen we dan! Ja, maar hoe krijg ik honderden likes, posts die viraal gaan, engagement op mijn berichten… wil u graag de geheimen van social media ontdekken? We verhullen ze u graag tijdens een interactieve workshop.
  • Een persartikel over uw bedrijf is free publicity en mooi meegenomen! Lukt het niet om de juiste nieuwswaarde naar de voorgrond te brengen? Of erger … verkeerd begrepen worden, foute informatie naar buiten en met crisismanagement als gevolg. Wij lichten u graag in over do’s en dont’s van een goed persbeleid.

Deze lijst van mogelijke opleidingen is onbeperkt. Onze erkenning voor opleidingen is gebaseerd op een algemene pijler waardoor we graag samen met u een maatopleiding uitwerken.

Totaal bedrag opleiding: 5.000 euro, waarvan 50% subsidieerbaar

Advies met erkenningsnummer DV.A216325
U wordt als onderneming geconfronteerd met communicatieve uitdagingen en noden. Hands laat u hier niet mee zitten. Onze experten leggen samen met de key-mensen van uw bedrijf een strategische workshop op om tot praktijkgerichte oplossingen te komen. Geen antwoorden die meer vragen opwerpen, maar praktische oplossingen met onmiddellijke resultaten. Ook hier is de scope van mogelijkheden zeer breed. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Totaal bedrag advies: 5.000 euro, waarvan 50% subsidieerbaar

Strategisch advies – algemeen domein met erkenningsnummer DV.S216331
Omschrijving KMO-portefeuille: “Een strategisch advies is een advies dat betrekking heeft op een kantelmoment binnen de onderneming en leidt tot beslissingen waarvan de gevolgen moeilijk omkeerbaar zijn. Dat betekent dat het advies een langetermijnoplossing biedt die invloed heeft op de hele organisatie.” Onze strategische ondersteuning is zeer divers zoals onder meer strategische branding, onderzoek marktpotentieel, verkoopsanalyses, acceleratie van business units, vertaling van strategische concepten tot uitvoerbare producten en diensten, …

Totaal bedrag advies: 25.000 euro, waarvan 50% subsidieerbaar

Strategisch advies – groei met erkenningsnummer DV.S208824
Een groei-traject omvat een opportuniteitsanalyse, die start met een uitgebreide SWOT-scan van het bedrijf of product. Op basis van een huisgemaakte workshoptool definiëren we de noodzakelijke groeideterminanten en opportuniteiten. We stellen een actieplan op die de onderneming in staat stelt de groei versneld en succesvol uit te voeren.

Totaal bedrag advies: 25.000 euro, waarvan 50% subsidieerbaar

Strategisch advies – designmanagement met erkenningsnummer DV.S216329
Op basis van een designaudit van de huidige communicatietools zoals huisstijl, website, reclamedragers, … onderzoeken we of deze (nog) beantwoorden aan de bedrijfsidentiteit en de beoogde doelstellingen. Designmanagement is meer dan de look en feel … het verbindt design, management, innovatie, technologie, klantenbehoefte, personeelsbetrokkenheid om tot een concurrentievoordeel te komen. Waarbij we met onze adviesverlening rekening houden met economische, culturele en ecologische factoren.

Totaal bedrag advies: 25.000 euro, waarvan 50% subsidieerbaar