Corporate Social Responsability

Hands steunt het Limburgs Kankerfonds!

Hands ondersteunt al jarenlang het Limburgs Kankerfonds (LIKAF) in al hun communicatie en acties. Dit is een organisatie die geld inzamelt voor kankeronderzoek in Limburg. Deze samenwerking heeft al tal van mooie resultaten opgeleverd en we hopen dat Hands ook in de toekomst LIKAF van dienst kan zijn. Want wij vinden het als bedrijf belangrijk om ons steentje bij te dragen aan goede doelen!

Quiz voor het goede doel!

Het Limburgs Kankerfonds werkt sinds zijn oprichting als een hefboom. Met financiële steun maakt het Fonds de financiering rond van kankeronderzoek aan Limburgse ziekenhuizen en instellingen en van heel concrete projecten die het leven van kankerpatiënten verlichten.

Met het ambitieuze ’44 jaar strategie’ wordt er bij manier van spreken een hefboom op die hefboom geplaatst: Alle 44 de Limburgse gemeenten en hun inwoners worden opgeroepen om hun steentje bij te dragen door hun deelname aan bezielende en inspirerende acties.

Het Limburgs Kankerfonds past zoals gezegd het geld bij om projecten en onderzoeken mogelijk te maken die anders niet van de grond zouden geraken. Zo organiseert LIKAF op vrijdag 28 september voor de eerste keer een quiz ten voordele van kankeronderzoek. Ook Hands heeft hiervoor zijn beste quizzers bijeengetrommeld om mee te doen!

Wil ook jij je steentje bijdragen aan kankeronderzoek en tegelijkertijd een fijne avond beleven? Schrijf je dan snel in voor de quiz op: http://limburgskankerfonds.be/limburgs-kankerfonds-quiz/! Want ’t kan keren en ’t zal keren!


Hands is een bedrijf van zijn tijd. Wij hechten veel belang aan duurzame ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Onze ‘Hands’-print bestaat uit:

 1. Corporate Social Responsability
  • Resolute keuze voor jongeren
   Hands kiest al van bij de start resoluut voor jongeren. Jonge mensen geven ons bedrijf de nodige dynamiek. Het is ook de missie van Hands om deze jongeren maximale ontplooiingskansen en opleidingen aan te bieden.
  • Verankering in de regio
   Hands kiest voor Hasselt als uitvalsbasis. Het kantoor dicht bij huis met een team vanuit de regio bespaart heel wat pendelverkeer. De nabijheid en professionaliteit van de drukkers waarmee we samenwerken, is een cruciale troef.
  • Ondersteuning goede doelen
   Hands is sociaal geëngageerd en ondersteunt diverse projecten en organisaties met sociale inslag zoals de Virga Jessefeesten, de Kroningsfeesten, 51 Haspengouw, de Ronde Tafel van Sint-Truiden en Sint-Gerardus.
 2. Ecologisch verantwoord communiceren
  • Hands digital workflow
   De procesflow van Hands is volledig gedigitaliseerd. Via een intern administratiesysteem beheren we alle projecten digitaal – net zoals onze relatie met klanten en leveranciers. Ons administratiepakket Streamtime werd ontwikkeld in Nieuw-Zeeland. Het bezorgt ons een enorme efficiëntieverhoging en vermindert het papierverbruik voor de projectadministratie. Prints worden uitsluitend nog gemaakt voor proefdrukken.
  • De keuze van onze leveranciers
   Hands werkt voor grote printopdrachten met nauwkeurig geselecteerde drukkers. De selectie gebeurt op basis van expertise, ervaring én duurzaamheid. We hebben een voorkeur voor leveranciers die:

   • via hun FSC- en PEFC-certificaat de herkomst van hun papier kunnen nagaan en verantwoord bosbeheer verkiezen;
   • produceren op 100% groene energie;
   • gebruik maken van mineraalolievrije offsetinkten op plantaardige basis;
   • Online integratie;

   Met de inzet van online media speelt Hands zoveel mogelijk in op ecologisch verantwoorde communicatie. Bannering, e-mailcampagnes en websites dragen bij tot een vermindering van het papierverbruik én hebben een positieve invloed op het milieu.

  • Groene referenties
   Hands werkt ook voor ecologisch verantwoorde klanten. Ons klantenportfolio bevat een aantal bedrijven die milieuvriendelijke producten aanbieden zoals softwarebedrijven NRB, ENNE Solutions, Norriq, …

Nieuwsbrief Hands

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis digitaal exemplaar van Prestige 2020