Circuit Zolder header

Circuit Zolder

A funfastic place

Circuit Zolder is een icoon in de autosport. Tot 1984 werd de Belgische manche van de Formule 1 in Zolder gereden. Tot 2002 kwamen de Duitse DTM (Duitse toerwagenkampioenschappen) regelmatig naar Zolder met in hun zog tot 110.000 fans. Het circuit was ook al het decor voor het WK wielrennen, voor het WK veldrijden, en zal dat in de toekomst nog zijn. Er worden BMX-kampioenschappen gereden en Circuit Zolder zal, zo maakt de politiek zich sterk, een overdekte wielerpiste krijgen. What’s the problem?

Circuit Zolder: Affiche Historic Grand Prix

De uitdaging

Het bestuur van Circuit Zolder wilde bij aanvang van seizoen 2017 het Circuit en Terlaemen als een niet te missen bestemming op de kaart zetten. Blikvangers zijn uiteraard de topevents in de auto-, motor- en wielersport maar Zolder wil ook een breder publiek aanspreken: toeristen, wielerliefhebbers, B2B, jongeren, natuurliefhebbers… Want niet vergeten: het gebied rond Zolder is ook een fantastisch mooi stuk groen en verdient een volwaardige plaats in het Limburgse toeristische landschap.

De Hands-on aanpak

Om die boodschap uit te dragen, moest de huisstijl – tot nu toe vooral gericht op autosport – en de hele communicatie worden omgegooid. Die bredere focus vergt een sterke verbale en visuele ondersteuning. Hands slaagde erin de strategische switch te vertalen in een coherente beeldvorming, met een vriendelijk en uitnodigend beeld: een lachende jongeman met vintagehelm achter het stuur. De baseline ‘A funfastic place’ vat de nieuwe boodschap kernachtig samen: Zolder is altijd ‘fantastic fun’ en soms ook ‘fast’. Voor de brede waaier aan activiteiten op het Circuit wordt het overkoepelende logo aangepast en telkens anders gekleurd in functie van de doelgroep: racing, cycling, kids, events, business en vintage. Voor de websites, brochures, briefwisseling en social media hield Hands dezelfde toon en vorm aan. De teksten liggen in lijn met de beeldvorming: funny, wervend en krachtig.

Circuit Zolder: Affiche 24 hours

Circuit Zolder buttons
Circuit Zolder vlaggen

Nieuwsbrief Hands

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis digitaal exemplaar van Prestige 2020