Erie Water Treatment header

Erie Water Treatment

Wereldautoriteit met hart voor zacht water

Ken jij Erie Water Treatment? Deze wereldspeler op het gebied van waterbehandeling heeft zijn mondiale hoofdkwartier in België, meer bepaald in Grobbendonk. De van oorsprong Amerikaanse multinational werd opgericht in 1943 en produceert wereldwijd systemen en processen van waterbehandeling. Afzetmarkten zijn zowel de residentiële als de professionele sector, onder meer de horeca.

Erie Water Treatment brochure Softena

De uitdaging

Erie Water Treatment is al meer dan 70 jaar een pionier en innovator in een markt die blijft groeien. Niet overal heeft kraantjeswater dezelfde kwaliteit – als er al kraantjeswater beschikbaar is. Snel groeien doet dus ook Erie’s hoofdkwartier. In 2001, 2007 en 2017 verhuisde Erie naar een nieuwe en ruimere locatie. Hoog tijd dus om de communicatie rond de productlijnen – vooral waterontharders en verschillende types van waterfilters – op moderne leest te schoeien. Die opdracht gaf Erie in handen van Hands.

De hands-on aanpak

Hands kreeg het vertrouwen om niet alleen de communicatie, maar ook de positionering van de verschillende merken (IQ Soft, Slimline, Softena, Maxima) uit te werken voor Europa en voor de mondiale markt, en deed dat met succes. De technische apparaten werden in onderscheidende beelden en taal elk met een duidelijk profiel voorgesteld. Zo kreeg Erie een heel ‘nieuwe stijl’ aangemeten. Na de merkenpositionering werden ook de corporate sites en de niet-commerciële communicatie in een passende vorm gegoten.

Erie Water Treatment brochure maxima

Nieuwsbrief Hands

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis digitaal exemplaar van Prestige 2020