Gallo-Romeins Museum header

Het Gallo-Romeins Museum

Het verleden tot leven gewekt

Het Provinciaal Gallo-Romeins Museum in Tongeren toont op een schitterende manier de belangrijkste archeologische vondsten uit de regio. In 2011 kreeg het de European Museum of the Year Award. Het is de belangrijkste erkenning voor musea in Europa. Naast de permanente tentoonstelling van neanderthaler tot Gallo-Romein’ organiseert het museum unieke, tijdelijke expo’s. Denk aan de ‘Gladiatoren’, ‘Vikingen’, ‘Helden van het Colosseum’ en, de meest recente, ‘Timeless Beauty’. Geregeld zijn er ook boeiende lezingen en workshops voor jong oud. Voor veel scholen is het museum uitgegroeid tot een vaste waarde. Een origineel event is de jaarlijkse, hartverwarmende Singles Night, waarbij alleenstaanden niet alleen het museum ontdekken maar soms ook ‘de ware liefde’.

www.galloromeinsmuseum.be

Gallo Romeins Museum Timeless Beauty tentoonstelling

De uitdaging

Het Gallo-Romeins Museum wilde het grote publiek sensibiliseren en een ‘volkstoeloop’ op gang brengen voor zijn tijdelijke tentoonstellingen met tot de verbeelding sprekende thema’s, zoals ‘De Etrusken’, ‘Vikingen’, ‘Helden van het Colosseum’, ‘Gladiatoren’, ‘Timeless Beauty’… Hands stond paraat voor een reis door de tijd!

De Hands-on aanpak

Wij verdiepten ons in de wereld van de gladiatoren en het Oude Rome en werkten een volledige communicatie-aanpak uit, die laat zien hoe onvergetelijk zo’n museumbezoek wel is.
Via Spraakmakende advertenties, persberichten, tv-spots, een nieuwe website en social media zetten we het Gallo-Romeins in de spotlights als een niet te missen bestemming .

Gallo Romeins Museum Timeless Beauty tentoonstelling

Dat resulteerde in 115.000 bezoekers voor ‘Gladiatoren’, 145.90 voor ‘Sagalassos’, 145.000 voor ‘Neanderthalers’ en 95.147 bezoekers voor ‘Vikingen’. Het Gallo-Romeins Museum trekt jaarlijks zo’n 20.000 bezoekers uit het hele land.

Gallo Romeins Vikingen tentoonstelling
Gallo Romeins Gladiatoren tentoonstelling
Gallo Romeins Museum Doe de prehistorie
Gallo Romeins Museum De Etrusken

Nieuwsbrief Hands

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis digitaal exemplaar van Prestige 2020