Limburgs Kankerfonds header

Limburgs kankerfonds

44 jaar voor het goede doel

Het Limburgs Kankerfonds (LIKAF) is een vereniging zonder winstoogmerk die in 1988 werd opgericht met als doel het bestaande kankeronderzoek in Limburg financieel te steunen.

http://limburgskankerfonds.be/

Limburgs Kankerfonds presentatiemap

De uitdaging

Om de broodnodige fondsen te kunnen blijven werven moest het LIKAF zijn imago updaten en op een actievere manier communiceren met zijn stakeholders en de Limburgse bevolking. Hoe kon Hands de pioniersrol van Limburg inzake onderzoek onder de aandacht brengen? Hoe kon het LIKAF ‘top-of-mind’ worden in Limburg?

De Hands-on aanpak

Om de fondsenwerving een boost te geven, zal het LIKAF de komende jaren alle inwoners van de 44 Limburgse gemeenten bij de strijd tegen kanker betrekken. Daarvoor werd in november 2016 de ’44 jaar strategie’ opgestart en is het imago van het LIKAF opgefrist met een nieuw logo, een nieuwe campagne en een totaal nieuwe website. Het kankerfonds toert nu in een kleurrijke caravan rond in de 44 gemeenten, met acties en evenementen rond kunst, cultuur, sport en het verenigingsleven. Ook via sociale media wordt het doelpubliek op de hoogte gehouden van de nieuwe strategie en acties. Met zijn eerste benefiettentoonstelling, ‘LIMB. ART Select’ kon het LIKAF rekenen op heel wat persaandacht, onder meer in Het Belang van Limburg, De Standaard en op TVL.

Limburgs Kankerfonds affiche

 

Nieuwsbrief Hands

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis digitaal exemplaar van Prestige 2020