Logeren in Vlaanderen header

Logeren in Vlaanderen vzw

Logeren in Vlaanderen
Elfde editie van een zeer compleet inspiratieboek

De editie 2020 van Vlaanderen Vakantieland is klaar. Hands zal alles bij elkaar bijna drie miljoen gidsen hebben laten drukken, het is namelijk de elfde uitgave die we voor de reizende Vlaming klaarstomen. Hij is online te bestellen. En wordt ook grotendeels online en automatisch opgemaakt dankzij een door Hands in 2008 ontwikkeld interactief platform. Op naar de twaalfde Vakantieland!

 

Inspiratie in overvloed

De uitgave dient als inspiratie voor toerisme in Vlaanderen, gericht op de Vlamingen en Nederlanders. De totale oplage van het boek schommelt jaarlijks rond de 250.000 exemplaren. In het boek wordt er per regio en per mogelijke logiestypes in deze regio’s een overzicht geboden van om en bij de 600 logies.

Logeren in Vlaanderen 2017

De uitdaging

In de zomer van 2008 werd de uitvoering van het inspiratieboek Vlaanderen Vakantieland gegund aan Hands. Van bij het begin had hands reeds de intentie om de opmaak van de brochure te automatiseren omdat het magazine voor 90% uit vooraf gedefinieerde opmaakvelden bestaat. Hands was hiermee niet aan haar proefstuk toe vermits ook de opmaak van het maandelijks magazine van Film1 Sport1 gedeeltelijk geautomatiseerd is.

De hands-on aanpak

Hands ontwikkelde op basis van een XML-file een online beheerbaar systeem, gekoppeld aan een indesignserver, dat hen enerzijds de mogelijkheid bood om zelf informatie aan te passen of toe te voegen en anderzijds de geautomatiseerde opmaak rechtstreeks te bekijken en bij te sturen. Deze interactieve toepassing had als grote voordeel dat Toerisme Vlaanderen en later Logeren in Vlaanderen vzw ten alle tijde het opmaakproces kon opvolgen en de gegevens kon aanpassen waardoor er heel wat opmaakuren gespaard werden. Manuele ingrepen waren uiteraard nodig om een goed en mooi eindresultaat te kunnen bekomen maar rekening houdend met de omvang van deze opdracht kon Hands deze binnen een korte tijdsspanne uitvoeren met een beperkt aantal mensen.

Logeren in Vlaanderen boek
Logeren in Vlaanderen 2016
Logeren in Vlaanderen 2015
Logeren in Vlaanderen 2014

Nieuwsbrief Hands

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis digitaal exemplaar van Prestige 2020