Regionaal Landschap Kempen en Maasland

Regionaal Landschap Kempen en Maasland VZW

Het Regionaal Landschap Kempen en Maasland in het noordoosten van Limburg bestaat uit de grenzeloze landschappen van de Hoge Kempen, de Maasvallei en het Kempen~Broek. Het Regionaal Landschap Kempen en Maasland is het grootste brok natuur- en bosgebied van Vlaanderen.

In 2012 stond RLKM in voor de hele organisatie van het Europarc Conference, een Europees Congres voor alle Europese regionale landschappen.

Regionaal Landschap Kempen en Maasland

De uitdaging

In 2012 maakte Hands voor de eerste maal kennis met het Regionaal Landschap Kempen en Maasland vzw. Toen door een gunning van de percelen voor Kempen-Broek en RLKM binnen het toenmalige bestek voor het opmaken van de lay-out van diverse publicaties.

Dat jaar werd extra ge¬kruid toen Hands de huisstijl rond de Europarc Conference 12 mocht uitwerken. De opzet was een eigen identiteit creëren waar toch een link werd gemaakt met de overkoepelende entiteit van het Europarc Conference én met het Regionaal Landschap Kempen en Maasland.

De hands-on aanpak

Naast het ontwikkelen van een logo, baseline en stijlelementen stond Hands ook in voor de vertaling van deze elementen naar de vereiste communicatiedragers zoals uitnodigingen, postkaarten, roll-up banners, vlaggen en het design van de website voor het Europarc Conference 2012.

Bovendien is Hands vanaf 2015 voor de komende 4 jaar be¬noemd voor alle uitwerkingen van RLKM. Hands is onder¬tussen kind aan huis en heeft ze zich perfect eigen gemaakt aan alles wat natuur, erfgoed en cultuur aangaat binnen de landschappen van RLKM.

Regionaal Landschap Kempen en Maasland

Een opdracht naar ons hart: een tweejaarlijks magazine opmaken met de opzet het publiek laten kennismaken met de streek van Kempen en Maasland. Leuke tips, artikels, beelden en acties kregen een mooi plaatsje in het magazine. In het najaar 2016 verscheen de eerste editie onder de naam ‘mag je zien’. Maar liefst 4000 exemplaren werden bedeeld. Na een positief onthaal volgde al snel een volgende editie in het voorjaar 2017.

Regionaal Landschap Kempen en Maasland
Regionaal Landschap Kempen en Maasland
Regionaal Landschap Kempen en Maasland